300 g měkkého tvarohu
280 g cukru krystal
220 g hrubé mouky + na vysypání formy
3 žloutky
3 bílky, vyšlehat tuhý sníh
60 g másla + na vymazání formy
špetka soli
Poleva
300 g ovoce, rozmixovat (maliny, ostružiny, jahody, kompotové hrušky, kompotové meruňky)
3 bílky, vyšlehat tuhý sníh
moučkový cukr na posypání
V míse smíchat tvaroh, máslo, cukr krystal a vyšlehat do pěny.
Přidávat žloutky jeden za druhým a postupně zašlehávat, osolit.
Postupně zašlehávat mouku, vmíchat sníh.
Máslem vymazat formu na koláč, dobře vysypat hrubou moukou.
Formu s těstem dát do trouby vyhřáté na 160°C, péct cca 40 minut.
Smíchat rozmixované ovoce se sněhem, rozprostřít na koláči, dát do trouby zapéct, až povrch sněhu začne mírně hnědnout.
Posypat moučkovým cukrem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







