1 květák
3 vejce
6 lžic mléka
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej na smažení
Květák uvařit téměř do měkka.
Rozebrat na přiměřené růžičky.
V hlubokém talíři rozšlehat vejce s mlékem
Obalit v hladké mouce, namočit ve vajíčku, obalit ve strouhance.
Na pánvi rozehřát větší množství oleje, osmažit.
Příloha: vařené brambory.
Prezentace: na polovinu talíře položit několi osmažených růžiček květáku, na druhou polovinu talíře přidat porci vařených brambor, brambory polít rozpuštěným máslem, posypat drobně krájenou zelenou petrželí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







