12 kapustových listů, spařit ve vařící vodě, vyříznout košťál na spodní straně
200 g mletého vepřového ramínka
200 g mletého hovězího zadního
4 stroužky česneku, rozmačkat
4 lžíce strouhanky
2 cibule, drobně nakrájet
1 dcl mléka
1 vejce
1 lžíce sádla na smažení cibule
sádlo na smažení karbanátků
1 lžička majoránky
½ lžičky pepře
1 lžička soli
Na obalení karbanátků
hladká mouka
strouhanka
1 vejce
Na pánvi rozpustit sádlo, přidat cibuli, smažit 5 minut, míchat.
Kapustu společně s cibulí rozemlít.
Mleté maso vložit do mísy, přidat kapustu, pepř, sůl, vejce, mléko, strouhanku, dobře promíchat. Tvarovat karbanátky.
Karbanátky obalit v hladké mouce, rozmíchaném, osoleném vajíčku, strouhance.
Na pánvi rozehřát větší množství sádla, karbanátky osmažit z obou stran.
Příloha: vařené brambory.
Víno: Ryzlink vlašský.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







