500 g kloboučků čerstvých hub, očistit
2 vejce
¼ l mléka
hladká mouka na obalování
strouhanka na obalování
sůl
slunečnicový olej na smažení
Houby nakrájet na plocho na plátky silné cca 0,5 cm.
Namočit na 10 minut do mléka.
Houby scedit, osolit.
Vejce dát do hlubokého talíře, osolit, mírně našlehat.
Jednotlivé řízky obalit v mouce, pak ve vajíčkách a nakonec ve strouhance.
Na pánvi rozpálit větší množství olej, smažit řízky.
Příloha: bramborová kaše.
Víno: Zweigeltrebe.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







