1 lžíce másla
1 l lžička hladké mouky
1 šalotka, drobně nakrájet
3 dcl drůbežího vývaru (pro redukci podávané k rybě pak rybí vývar)
3 dcl bílého vína (Pálava, Müller Thurgau)
½ lžíce medu
1 lžička citrónové šťávy
bílý pepř
sůl
V kastrolu rozpustit máslo, přidat šalotku, nechat zesklovatět, míchat.
Přidat mouku, udělat světlou jíšku, zředit vývarem, promíchat.
Přidat víno, med, citrónovou šťávu, míchat, zredukovat téměř na hustotu sirupu.
Dochutit pepřem a solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







