200 g změklého másla
1 šalotka, drobně nakrájet, propláchnout v horké vodě
1 lžíce pažitky, drobně nakrájet
2 lžíce rajského protlaku
½ lžičky cukru
1 lžička dijonské hořčice
2 sardelky, drobně nakrájet
1 lžička kapary, drobně nakrájet
2 lžičky bílého dezertního vína
1 lžička worcesterské omáčky
½ lžičky mleté papriky
bílý pepř
sůl
Všechny suroviny kromě másla dát do mísy, smíchat, přikrýt, nechat stát 12 hodin, nedávat do ledničky.
Vmíchat máslo, dobře promíchat.
Směs zabalit do alobalu ve tvaru válečku, dát do ledničky ztuhnout.
Prezentace: plátky ochuceného másla klást na pečená masa nebo ryby.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







