200 g pančety, nakrájet na proužky
200 g sterilovaného hrášku
250 g čerstvého tvarohového sýru, rozdrobit na kousky
3 lžíce kysané smetany
2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
1 lžíce másla
1 lžíce drobně krájené zelené petržele
pepř
sůl
Na velké pánvi rozehřát máslo, přidat pančetu, osmažit, míchat.
Přidat hrášek, česnek, když zavoní vypnout sporák, vmíchat smetanu, přidat pepř, sůl.
Vmíchat těstoviny (penne, špagety, atd.).
Posypat čerstvým sýrem.
Víno: Rulandské šedé, kabinet.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







