3 l vody
500 g skopového masa, nakrájet na menší kostky
200 g vařených fazolí
1 cibule, drobně nakrájet
2 mrkve
6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, nakrájet na osminky
2 stroužky česneku, nakrájet na plátky
1 hrst drobně krájené zelené petržele
šťáva z 1 citrónu
1 lžička drceného kmínu
2 lžíce oleje
pepř
sůl
Do hrnce dát vodu, sůl, přivést k varu, vložit skopové maso, sbírat pěnu, pomalu vařit, až je maso měkké.
Na oleji osmažit mrkev, cibuli, česnek, když česnek zavoní, vmíchat rajčata, kmín, citrónovou šťávu, pepř, sůl, dusit 5 minut.
Obsah pánve přidat do hrnce k masu, přidat fazole, vařit 5 minut.
Dochutit pepřem, solí, vmíchat zelenou petržel.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







