- 3 bílky, ušlehat sníh
- 30 dkg tvrdého sýra, nastrouhat
- 30 dkg tvarůžků, nastrouhat, před strouháním nechat ztuhnout v mrazáku
- 3 lžíce sádla
- 2 lžíce másla, rozpustit
- strouhanka
- ½ lžičky sladké mleté papriky
- ½ lžičky šalvěje
- pepř
- sůl
1. Smíchat sníh, strouhané sýry, vmíchat papriku, šalvěj, pepř, sůl.
2. Z těsta vyválet válečky, obalit ve strouhance.
3. Na pánvi rozpustit sádlo, obalenou směs smažit.
Příloha: bramborová kaše, okurkový salát
Prezentace: na polovinu talíře položit 4 osmažené válečky, na druhou polovinu talíře položit bramborovou kaši, přelít máslem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







