- 12 dílků pomeranče, oloupat
- 12 dílků grapefruitu, oloupat
- 20 větších krevet, oloupat, odstranit páteř
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce másla
- 2 lžičky česneku, drobně nakrájet
- 2 hrsti špenátových listů
- sůl
1. V pánvi rozehřát máslo, přidat olivový olej, česnek, krevety, smažit 5 minut.
2. Vyndat krevety, do pánve dát citrusy, prohřát, opatrně míchat, vrátit krevety, osolit.
3. Na másle prohřát špenátové listy, mírně osolit.
4. Na talíř dát do středu špenát, na něj krevety, na ně citrusy, přelít výpekem.
Příloha: vařená rýže.
Víno: Chardonnay, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







