800 g syrových brambor, oškrábat, drobně nastrouhat
200 g hladké mouky
tuk na smažení, nejlépe vepřové sádlo
1 vejce
mléko na ředění těsta
2 stroužky česneku nebo podle chuti, rozmačkat
½ lžíce majoránky
pepř
sůl
Z nastrouhaných brambor vymačkat vodu, hned vmíchat mouku, vejce, majoránku, česnek, pepř, sůl, promíchat, případně zředit mlékem.
Na pánvi rozehřát tuk, přidat bramborovou směs a prudce smažit na obou stranách, aby se bramborák nenasákl tukem.
Vkládat do sítka pro odkapání tuku. 
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



