2,5 l vývaru z bílých kostí, nebo hovězího vývaru
2 větší čerstvá jelítka, vymačkat obsah střívek
1 menší cibule, drobně nakrájet
1 lžíce hladké mouky
½ lžíce sádla
2 lžíce krupek
2 stroužky česneku, rozmačkat
2 žičky majoránky
pepř
sůl
Krupky namočit přes noc, uvařit, scedit, propláchnout, uvařit v menším množství vody doměkka, scedit.
V hrnci na sádle zesklovatět cibuli, přidat mouku, udělat jíšku, zředit vývarem, vařit 25 minut.
Přidat jelítka, vařit 10 minut.
Přidat krupky česnek, majoránku, provařit.
Dochutit pepřem, solí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



