- 2,5 l hovězího vývaru
- 0,5 kg hovězích žeber
- 300 g zadního hovězího
- 250 g vepřové kýty
- 150 g červené řepy
- 100 g čerstvého zelí
- 100 g kyselého zelí
- 400 g kořenové zeleniny
- 2 rajčata, oloupat, nakrájet
- 1 cibule
- 1 mrkev, drobně nakrájet
- 1 petržel, drobně nakrájet
- 1 bobkový list
- 1/2 lžíce octa
- 1 lžička moučkového cukru
- 200 ml kysané smetany
- vepřové sádlo
- 2 brambory
- pepř
- sůl
1. Připravit hovězí vývar, uvařit v něm doměkka hovězí a vepřové, sbírat pěnu, měkké maso vyndat na talíř.
2. Nakrájet červenou řepu a cibuli, dát do hrnce, zalít trochou vývaru.
3. Přidat rajčata, ocet a cukr, bobkový list trochu sádla, přikrýt a podusit.
4. Po 15-20 minutách přidat na nudličky nakrájené zelí, mrkev, petržel, zamíchat a dusit dalších 20 minut.
5. Přidat zbylý vývar.
6. Přidat na kostičky nakrájené brambory, vařit až změknou, ochutit trochou octa, pepřem, solí.
7. Do hotového boršče vložit na kousky nakrájené maso a před podáváním na stůl ještě kysanou smetanu.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







