- 2 l hovězího vývaru
- 2 brambory, nakrájet na kostičky
- 3 stroužky česneku
- bazalka
- tymián
- parmezán, nastrouhat
- pepř
- sůl
- 1 kg zeleniny
- mrkev, nakrájet na kostičky
- petržel, nakrájet na kostičky
- celer, nakrájet na kostičky
- celerové stonky, nakrájet na kostičky
- zelené fazolky
- kedlubna, nakrájet na kostičky
- květák, rozebrat na malé růžičky
- 3 rajčata, oloupat, odstranit dužinu, nakrájet na kostičky
- 1 cibule, drobně nakrájet
- 2 lžíce másla
1. Osmažit zeleninu, přidat cibuli, osmažit.
2. Zalít vývarem, přidat koření, rajčata, česnek, brambory, vařit, až brambory změknou.
Na talíři posypat parmezánem.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál







