- 8 čerstvých rozmarýnových větviček
 - 8 králičích ledvin
 - 8 cibulí, drobně nakrájet
 - 8 stroužků česneku, drobně nakrájet
 - 4 králičí játra, nakrájet na kousky
 - králičí maso, nakrájet na kousky
 - 3 lžíce olivového oleje
 - pepř
 - sůl
 
1. Maso smíchat s olejem pepřem a rozmarýnem a nechat 6 hodin v ledničce.
2. Maso osolit a buď naskládat na jehly a grilovat nebo osmažit na pánvi.
Rizoto
- 250g rýže
 - 2 lžíce másla
 - ½ cibule, drobně nakrájet
 - stroužek česneku, drobně nakrájet
 - 120ml sektu
 - 500ml králičího vývaru (drůbežího) (nebo masox)
 - 1 čerstvý lanýž, očistit, nakrájet na plátky (lišky, jiné aromatické houby)
 - 65g másla
 - pepř
 - sůl
 
1. Na pánvi rozpustit 1 lžíci másla, přidat olivový olej, osmažit cibuli (nesmí změnit barvu) 
2. Přidat rýži a 2 – 3 minuty opékat, až začne praskat.
3. Přidat šampaňské, přidat lanýže, když se víno vyvaří, přidávat vývar, promíchávat po každém přidání tekutiny. 
4. Když je rizoto hotové, vmíchat 1 lžíci másla a zbytek šampaňského. 
5. Rizoto dát na talíře a na ně maso.
Maso
1. Na špejle napíchat maso a cibule. Přelít olivovým olejem, dát na 2 hodiny do ledničky. 
2. Vyndat z ledničky, nechat ohřát, osolit, opepřit a grilovat 2 minuty na každé straně.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



