těsto
80 g hladké mouky 
60 g hrubé mouky 
1 lžička prášku do pečiva
70 g másla, povolit 
2 lžičky moučkového cukru 
1 lžíce mléka 
1 vejce 
Jablečná náplň
½ kg jablek, oloupat, nakrájet na plátky
2 lžíce rozinek 
100 g cukru krupice (nebo moučky) 
1 lžíce másla 
vanilkový lusk 
nastrouhaná citrónová kůra, z ½ citrónu 
1 lžíce maizeny, rozmíchat v troše studené vody
špetka mleté skořice 
Drobenka
250 g hladké mouky 
125 g másla, nechat povolit 
100 g cukru krupice 
1 prášek do pečiva 
1 vejce 
Ozdoba
šlehačka
jahody, maliny, borůvky 
1. Vypracovat těsto, dát na 1 hodinu do chladu.
2. Vyválet plát pro uložení do formy, dát do trouby péct při 190°C, upéct na polovinu.
3. Udělat jablečnou náplň: na pánvi rozehřát máslo, přidat cukr, udělat karamel, zředit vodou.
4. Přidat jablka, vanilku, citrónovou kůru, skořici, rozinky, maizenu, dusit do poloměkka.
5. Připravit drobenku: v míse smíchat máslo, cukr, kypřící prášek, vejce
6. Na korpus dát jablečnou náplň, zasypat drobenkou, zapéct v troubě při 160°C stupňů cca 30 minut.
Po vychladnutí zdobit šlehačkou, přidat jahody, maliny, borůvky, atd.
