- celé kuře, rozdělit na logické díly
 - ¼ l bílého vína
 - ½ l drůbežího vývaru
 - 1 bobkový list
 - 2 zrnka nového koření
 - 3 zrnka celého pepře
 - hladká mouka
 - strouhanka
 - petržel
 - citrón
 - pepř
 - citrón
 - sůl
 
Omáčka
- 1 ½ lžíce hladké mouky
 - 1 ½ lžíce másla
 - 1 malá petržel, hrubě nakrájet
 - kousek celere, hrubě nakrájet
 - ½ malé mrkve, hrubě nakrájet
 - 1 malá cibule, hrubě nakrájet
 - ořez
 - 2 stroužky česneku, rozpůlit
 - 3 kuličky pepře
 - 1 bobkový list
 - drůbeží vývar
 - sůl
 
Omáčka postup:
- do hrnce dát mouku a prohřát, stále míchat
 - přidat máslo, 40 sec. zpěnit, zavřít přívod tepla
 - za stálého míchání ředit vývarem
 - přidat cibuli, mrkev, petržel, celer, česnek, pepř, bobkový list, ořez, vařit 35 minut
 - scedit a odvařit na požadovanou hustotu
 
1. Víno smíchat s vodou, přidat bobkový list, nové koření, celý pepř, dát vařit, do vařící vody dát kuřata na 25 minut vařit, díly kuřete a ve vývaru nechat vychladnout.
2. Maso obalit a opéct v pekáči, obracet.
3. Omáčku ochutit worcesterem, pepřem, solí.
Přílohy: různě upravené brambory, vařená rýže.
Víno: Tramín červený, pozdní sběr; Neuburgské, pozdní sběr.
