- 600 g drobně mletého kuřecího masa
 - 1 vejce
 - 2 lžíce másla
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 2 lžíce strouhanky strouhanka
 - 2 lžičky drobně krájené šalvěje
 - muškátový oříšek
 - sádlo na smažení
 - pepř
 - sůl
 
Na nádivku: 120 g čerstvých hub, mléko, máslo, hladká mouka, 100 g strouhaného tvrdého sýra, sůl.
1. Nejdříve připravit nádivku. Nadrobno nakrájené houby osmahnout na másle, 1 lžíci mouky, 2 lžíce strouhanky, osolit, přidat několik lžic mléka a nakonec vmíchat strouhaný sýr, pepř, sůl. 
2. Kuřecí maso osolit, přidat čtvrtku strouhaného muškátového oříšku, šalvěj, pepř, hmotu rozválet na placičky, na každou položit vychladlou nádivku a vytvarovat krokety. 
3. Krokety namočit v rozšlehaném vejci, obalit v mouce, ještě jednou přidat do rozšlehaného vejce a potom do strouhanky. 
4. Smažit na rozpáleném sádle.
Dresink: 4 lžíce bílého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce kečupu z rajčat (pozor: některé kečupy jsou vyrobeny z jablek), pepř, sůl. Všechno smíchat.
Příloha: Opečené brambory, drobně krájené cibule, dresink nebo hořčice.
Víno: Sauvignon, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



