- kuřecí stehna, odstranit kůži, vykostit
 - 3 velké cibule, drobně nakrájet
 - 6 stroužků česneku, rozmačkat
 - 1 lžička drceného kardamonu
 - 2 lžičky drceného kmínu
 - ½ lžičky drceného hřebíčku
 - ½ lžičky zázvoru
 - 1 lžička kari
 - ½ lžičky mletého pepře
 - ½ lžičky chilli
 - ¼ lžičky skořice
 - bílý jogurt
 - máslo
 - 1,5 dcl drůbežího vývaru
 - sůl
 
1. Koření smíchat a vetřít do masa, vetřít česnek, osolit. 
2. Cibuli osmažit na másle, zamíchat do jogurtu.
3. Na stejném tuku osmažit maso. 
4. Maso přendat na pekáč, podlít vývarem, zalít jogurtem s cibulí dát do trouby rozehřáté na 170°C, péct 40 minut. 
Podávat s plackami.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.
