- 2 krajíce bílého chleba bez kůrek, nakrájet na kostičky
 - 1 lžíce másla na osmažení chleba
 - 1,2 kg tučného vepřového, nakrájet na kostky 1 cm
 - 0,8 kg cibule, drobně nakrájet
 - 10 stroužků česneku, drobně nakrájet
 - 3 lžíce směsi: tymián, provensálské koření, šalvěj
 - 0,5 kg celeru, drobně nakrájet
 - ½ máčených sušených fíků
 - muškátový oříšek
 - 1 lžíce soli
 - 2 lžičky mletého pepře
 - 4 dcl krůtího vývaru
 - 2 hrsti drobně krájené petržele
 
1. Předehřát troubu na 190°C. 
2. Na pánvi rozpustit máslo, osmažit chleba, dát do mísy.
3. Vepřové maso osmažit, přidat ke chlebu.
4. S pánve slít část tuku z masa do hrnku. Na pánev přidat cibuli, česnek, koření, polovinu celeru, 10 minut smažit, občas promíchat, přidat do mísy ke chlebu.
5. V malém hrnku vařit fíky, přidat muškátový oříšek a vařit 8 minut, nalít do mísy na chleba.
6. K chlebu přidat sůl, pepř. Přidat zbytek celeru, vývar z krocana, petržel, promíchat.
