- 500 g kuřecí prsa
 - 100 g plátků uzené šunky
 - 1 dcl bílého vína
 - 1 lžíce másla
 - provensálské koření
 - tymián
 - majoránka
 - pepř
 - sůl
 
Šťouchané brambory:
- 500 g brambor, uvařit ve slupce, oloupat
 - 100 g másla
 - 100 ml mléka, ohřát
 - 1 cibule, drobně nakrájet, mírně osmažit
 - ½ pórku, nakrájet na tenká kolečka
 - bílý pepř
 - sůl
 
1. Z kuřecích prsou oddělit podélné díly. Posypat kořením, pepřem, solí, zabalit do šunky.
2. Rozehřát troubu na 190°C, plátky vložit do pekáče, přidat máslo, víno, dát do trouby péct 15 minut.
Šťouchané brambory:
1. Oloupané brambory hrubě nakrájet, přidat máslo, trochu mléka, cibuli, pórek, pepř, sůl, rozšťouchat, dál ředit mlékem podle potřeby.
Víno: Rulandské bílé.
