- 4 kuřecí prsa bez kůže
 - ¾ hrnku třešňového džusu
 - ¼ hrnku medu
 - 1 lžičky soli
 - ½ lžičky mleté skořice
 - ½ lžičky drcených chilli papriček
 - ¼ drceného nového koření
 - ½ hrnku sušených třešní nebo hrnek třešní z kompotu, nakrájet.
 - ½ hrnku vody, pokud jsou použity sušené třešně
 - 2 lžíce maizeny
 - 3 lžíce sádla
 - pepř
 - sůl
 
1. Do pekáče nalít rozpuštěné sádlo a na něj rozložit kuřecí maso, osolit, opepřit, dát stranou.
2. Smíchat třešňový džus, sůl, med, skořici, chilli papričky, nové koření a nechat projít varem.
3. Odebrat půlku směsi, dát stranou. Druhou půlku nalít na kuřecí maso.
4. Maso dát péct při 180°C na dobu 40 minut, jednou obrátit. 
5. Maso dát stranou, vyškvařenou tekutinu slít.
6. Do slité tekutiny vmíchat třešně, maizenu, (vývar – pokud jsou třešně sušené) a provařit, tuto omáčku přelít přes kuře.
Víno: Moravský muškát.
