- 1 kg filetů lososa
 - ½ hrnek stolního oleje
 - 2 lžíce sojové omáčky
 - 2 lžíce citrónové šťávy
 - 4 lžíce zelené cibule, nakrájet
 - 2 lžičky cukru (lépe hnědého)
 - 2 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 1 lžička mletého zázvoru
 - 1 lžičk chilli
 - 1/2 lžičky sezamového oleje
 - ½ lžička soli
 
1. Všechny suroviny, kromě lososa, smíchat a do této marinády vložit filety, marinovat 6 hodin v ledničce.
2. Filety položit na dvojitý alobal, osolit, přelít marinádou, alobal zavřít.
3. Grilovat 10 cm nad uhlím po dobu 10 minut. V polovině doby grilování otočit.
Víno: Zweigeltrebe, pozdní sběr; André.
