- 1 kuře 1,5 kg, nakrájet na logické díly, osolit, opepřit
 - 2 lžíce sádla
 - ¼ hrnku olivového oleje
 - 2 cibule, nakrájet na tenká kolečka
 - ½ hrnku plátků hub
 - 400 g rajčat, oloupat, nakrájet na plátky (nebo konzervu z rajčat)
 - 300 ml houbového vývaru
 - 2 dcl bílého vína
 - ¼ hrnku zelených oliv bez pecek
 - ¼ hrnku černých oliv bez pecek
 - 2 lžíce kapary
 - 150 g čabajky nebo jiné kvalitní pikantní klobásy, nakrájet na tenké plátky
 - sůl
 - pepř
 
1. Ve velkém kastrolu rozehřát sádlo, osmažit díly kuřete, dát okapat. 
2. Ve stejném tuku v kastrolu osmažit cibuli až zprůsvitní, osmažit houby. 
3. Vrátit maso do kastrolu a přidat víno, zredukovat na 1/2, přidat rajčata, vývar. 
4. Když se začne tekutina vařit, přidat olivy, kapary, klobásu, mírně dusit 30 minut. 
5. Rozehřát troubu na  170° C, obsah kastrolu přelít do pekáče. Péct 15 minut. 
Příloha: penne, rýže.
Víno: Bzenecká lipka; Sauvignon.
