- 12 křidélek, rozdělit na logické dílky, konce do vývaru
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 3 cm zázvoru, jemně nastrouhat
 - 2 lžíce sojové omáčky
 - 1 lžíce dezertního vína
 - 1 lžíce koření pěti vůní
 - 1 lžíce cukru
 - 2 lžíce soli
 - 1 lžička soli
 - 2 lžičky pepře
 - ½ hrnku maizeny
 - olej
 
1. Odříznout konce křidélek.
2. Smíchat cibuli, zázvor, sojovou omáčku, víno, koření pěti vůní, cukr, lžičku soli a přidat křidélka. Nechat marinovat 
    4 hodiny. 
3. Předehřát troubu na 200°C. 
4. Křidélka i s marinádou dát do pekáče, péct zakryté 15 minut, vyjmout, posypat maizenou a ještě osmažit na pánvi.
5. Smíchat 2 lžíce soli s pepřem a kořením 5ti vůní, v této směsi před konzumací namáčet hotová křidélka.
