- 8 lžic másla
 - 2 cibule drobně nakrájet
 - 1/8 celere, drobně nakrájet
 - ½ stonku celere s listy, drobně nakrájet
 - 1 stroužek česnek, drobně nakrájet
 - 1½ lžičky šalvěje
 - 1½ lžičky tymiánu
 - špetka muškátového oříšku
 - 1 lžička soli
 - 400 g veky, nakrájet na kostky 1,5 cm
 - ½ lžičky mletého pepře
 - 1 dcl drůbežího vývaru (nebo mléka, nebo bílého vína)
 
1. V hrnci rozehřát máslo, přidat cibuli, celer, česnek, šalvěj, tymián, muškátový oříšek, sůl a provařit 5 minut. 
2. Do mísy dát nakrájenou veku, přelít obsahem hrnce, přidat vývar, promíchat.
3. Samostatně pečená 15 minut při 180°C.
