- 4 kuřecí prsa (při grilování - nechat vcelku, při smažení na pánvi - nakrájet na větší kousky)
 - ½ červené papriky, odstranit slupku a drobně nakrájet
 - ½ zelené papriky, odstranit slupku a drobně nakrájet
 - 4 lžíce medu
 - ¼ lžičky soli
 - 1 rajče, odstranit bílou dužinu, oloupat, drobně nakrájet
 - 1 menší cibule, drobně nakrájet
 - 1 zelená paprika, odstranit slupku
 - 12 oliv drobně nakrájet
 - 1 lžička octa
 - 2 lžičky citrónové šťávy
 - 1 lžíce olivového oleje
 - sádlo na smažení
 - pepř
 - sůl
 
1. Smíchat nakrájenou červenou papriku, 2 lžíce medu, špetku soli v této směsi obalit kuřecí maso.
2. Na pánvi rozehřát sádlo, osmažit maso. 
Omáčka 
Smíchat zbývající 2 lžíce medu, špetku soli, rajčata, zelenou papriku, olivy, ocet, citrónovou šťávu a olivový olej, promíchat.
Příloha: vařená rýže
Prezentace: Omáčku dát na talíři mezi maso a rýži.
Víno: Neuburgské, pozdní sběr.
