- 1 kuře
 - 1 lžíce másla
 - sůl
 
Náplň
- 1 malá cibule, drobně nakrájet
 - šťáva z jednoho citrónu
 - 1 citrón, citrónová kůra
 - 2 lžíce máty, drobně nakrájet
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 2 lžičky turmeriku
 - 2 lžičky cuminu
 - 80 g vařené rýže
 - 1 citrón
 
1. Odstranit kůstku v přední části prsou. Kuře potřít změklým máslem.
2. Smíchat náplň a naplnit kuře od krku, do zadní části dutiny vložit citrón.
3. Kuře potřít směsí olivového oleje, citrónové šťávy, turmeriku a cuminu.
3. Vložit do trouby rozehřáté na 170°C, péct 1 hodina 20 minut.
4. Po vyjmutí z trouby nechat ležet 15 minut.
Příloha: rýže.
Víno: Muškát moravský.
