- 4 kuřecí prsa
 - 2 lžíce hladké mouky
 - ½ lžička soli
 - 1 lžičky papriky
 - 2 lžíce másla
 - 250 g hřibovitých hub nebo žampionů, nakrájet na plátky
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 2 dcl kuřecího vývaru
 - 1 dcl bílého vína (Müller Thurgau, Pálava)
 - 2 lžíce citrónové šťávy
 - 1 lžička maizeny
 - 1 lžíce zelené petrželky, drobně nakrájet
 - bílý pepř mletý
 - sůl
 
1. V misce smíchat, mouku, sůl a papriku.
2. Kuřecí prsa položit mezi fólie, rozklepat na tloušťku cca 0,5 cm.
3. Maso obalit ve směsi mouky, soli, papriky
4. Ve velké pánvi s pokličkou, nebo v kastrolu rozpustit máslo, přidat maso, smažit na každé straně1 minutu.   
5. K osmaženému masu přidat cibuli, smažit cca 2 minuty, přidat houby, bílé víno, dusit 8 minut.
6. Maso otočit, přidat vývar, citrónovou šťávu, dusit 8 minut. 
7. Ochutit pepřem, solí. 
Příloha: rýže, bílé pečivo
Víno: Müller Thurgau, Rulandské šedé, ale i Neuburgské, vše pozdní sběr.
