1 kapr 2,5 kg, podél hřbetu rozdělit na dvě části  
1 kg brambor uvařených ve slupce, oloupat, nakrájet na plátky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
2 lžičky kmínu
1 citrón, nakrájet na osminky
pepř 
sůl
alobal
Pekáč vyložit alobalem, alobal potřít sádlem, posypat pepře, kmínem, solí.
Maso opepřit, posypat kmínem, osolit, obalit v hladké mouce, vložit do pekáče.
Dát do trouby rozehřáté na 180°C, péct 20 minut.
Maso dát na talíř, přikrýt alobalem, nechat 5 minut, rozdělit na porce.
 
Brambory se smetanou
1 kg brambor
2 lžíce sádla
2 dcl kysané smetany
2 dcl rybího vývaru
2 lžíce zelené petržele, drobně nakrájet
1 lžička červené mleté papriky
2 lžičky kmínu
pepř
sůl
Brambory uvařit ve slupce, nechat vychladnout, oloupat, nakrájet na silnější kolečka.
Ve velké pánvi rozehřát sádlo, brambory postupně osmažit, přidávat kmín, pepř, sůl.
Všechny osmažené brambory vrátit do pánve, přidat mletou papriku, rybí vývar, uvést k varu, promíchat, odstavit z plotny, vmíchat smetanu.
Dochutit pepřem, solí.
Prezentace: do středu talíře dát porci brambor, na brambory položit porci kapra, posypat zelenou petrželí.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



