- 2 hrnky rýže basmati
 - 0,5 l drůbežího vývaru (masox)
 - 1/8 drobně krájeného celeru
 - 1 stroužek česneku, drobně nakrájet
 - 1 hrnek rozinek
 - 1 hrnek mandlí, rozdělených
 - 2 lžičky turmeriku
 - 4 lžíce másla
 - 1 velká cibule, drobně nakrájet
 - 1 dcl bílého vína
 - 1 lžíce másla
 - ½ lžičky šalvěje
 - pepř
 - sůl
 
1. V kastrolu rozpustit máslo, přidat rýži a míchat, až začne praskat.
2. Přidat celer rýži, cibuli, česnek, šalvěj, turmerik, promíchat
3. Přidat víno, když se odvaří, přidat hrozinky a ořechy.
4. Postupně přilévat vývar, podle toho jak se odpařuje, vařit 20 minut, nechat vychladnout, pak vmíchat 2 lžíce másla.
