1 lžíce olivového oleje 
1 lžíce kvalitního českého másla
1 cibule, drobně nakrájet 
1 zelená paprika, drobně nakrájet 
4 lžíce drobně nakrájeného celeru 
1 lžíce drobně nakrájeného česneku 
5 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet  
1 lžička worcestrovou omáčky 
1 lžička zeleného tabasca 
1 lžíce drobě krájené zelené petržele
1 bobkový list
pepř
sůl
V kastrolu rozehřát máslo, olivový olej, přidat celer, smažit 2 minuty, míchat, přidat papriku, smažit 1 minutu, míchat.
Přidat cibuli, smažit 3 minuty, míchat, přidat česnek, bobkový list. 
Když česnek zavoní přidat mletou papriku, rajčata, pepř, sůl, dusit 4 minuty. 
Přidat worcestrovou omáčku a tabasco, dusit dalších 8 minut.
Prezentace: omáčku dát do omáčníku, posypat zelenou petrželí.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



