MASA VHODNÁ PRO GRILOVÁNÍ
| 
 Druh masa  | 
 
  | 
| 
 Krůtí prsa  | 
 velmi vhodné a velmi snadné, vždy se podaří  | 
| 
 Kuřecí prsa  | 
 velmi vhodné a velmi snadné, vždy se podaří  | 
| 
 Husí a kachní prsa  | 
 velmi vhodné a velmi snadné, vždy se podaří  | 
| 
 Vepřová panenka  | 
 velmi snadné, vždy se podaří  | 
| 
 Vepřová krkovička  | 
 velmi vhodné a snadné  | 
| 
 Svíčková  | 
 velmi snadné, vždy se podaří  | 
| 
 Nízký roštěnec  | 
 velmi vhodné, klasika  | 
| 
 Rib eye (vysoký roštěnec)  | 
 velmi vhodné, klasika  | 
| 
 Porterhouse steak  | 
 velmi vhodné, klasika  | 
| 
 T-bone steak  | 
 velmi vhodné, klasika  | 
| 
 Rumpsteak  | 
 vhodné, klasika  | 
| 
 Ořech  | 
 vhodné  | 
Označení jednotlivých plátků hovězího masa
FILLET: Biftek ze svíčkové. Nejjemnější maso.
FILLET MIGNON: Biftek ze střední část svíčkové.
STRIPLOIN: Plátek z nízkého roštěnce bez tukového krytí. 
ENTRECOTE: Plátek z nízkého roštěnce s tukovým krytím. 
PORTERHOUSE STEAK: Plátek bederní částí vysokého roštěnce s kostí ve tvaru T, s částí konce svíčkové.
T-BONE STEAK: Plátek bederní částí vysokého roštěnce s kostí ve tvaru T, s menší částí konce svíčkové než u Porterhouse
 Steak.
RIB EYE: Plátek vysokého roštěnce. 
RUMPSTEAK: Plátek nejlepší části zadního hovězího.
Nejvodnější hovězí maso na grilování je z mladých volů stáří 18 - 24 měsíců. Ne z býků, jak sil lze občas přečíst.
DOBA GRILOVÁNÍ MASA CELKEM 
Maso o tloušťce cca 3 cm. 
(zdroj: Vaří šéfkuchaři)
| 
 
 DRUH MASA  | 
 Krvavé  | 
 Střední   | 
 Propečené  | 
| 
 HOVĚZÍ  | 
 [minuty]  | 
 [minuty]  | 
 [minuty]  | 
| 
 Svíčková  | 
 4  | 
 5 - 7  | 
 nedělá se  | 
| 
 Hovězí zadní (Rumpsteak)  | 
 6 - 8  | 
 10 - 12  | 
 12 - 14  | 
| 
 Svíčková+roštěnec (Porterhous)  | 
 6 - 8  | 
 10 - 12  | 
 12 - 14  | 
| 
 Svíčková+roštěnec (T-Bone Steak)  | 
 6 - 8  | 
 10 - 12  | 
 12 - 14  | 
| 
 TELECÍ  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 Kotleta  | 
 nedělá se  | 
 12 - 14  | 
 nedělá se  | 
| 
 JEHNĚČÍ  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 Kotleta  | 
 4 - 6  | 
 8 - 10  | 
 10 - 12  | 
| 
 Celá vykostěná kýta  | 
 nedělá se  | 
 30  | 
 nedělá se  | 
| 
 Kýta  | 
 6 - 8  | 
 8 - 10  | 
 nedělá se  | 
| 
 Karé  | 
 6 - 8  | 
 10 - 12  | 
 12 - 14  | 
| 
 Ze hřbetu  | 
 6 - 8  | 
 8 - 10  | 
 12 - 18  | 
| 
 Zadní kotleta  | 
 8 - 10  | 
 10 - 12  | 
 12 - 14  | 
| 
 VEPŘOVÉ  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 Bůček  | 
 nedělá se  | 
 nedělá se  | 
 6 - 8  | 
| 
 Karé  | 
 nedělá se  | 
 12 - 14  | 
 nedělá se  | 
| 
 Kýta  | 
 nedělá se  | 
 12 - 14  | 
 nedělá se  | 
| 
 Panenka  | 
 nedělá se  | 
 12 - 14  | 
 nedělá se  | 
| 
 Žebírka  | 
 nedělá se  | 
 12 - 14  | 
 nedělá se  | 
 
GRILOVÁNÍ DRŮBEŽE Z KAŽDÉ STRANY
| 
 Maso  | 
 Doba grilování z každé strany  | 
| 
 Kuřecí řízky  | 
 7 – 10 minut  | 
| 
 Kuřecí maso s kostí  | 
 15 minut  | 
| 
 Maso na jehle  | 
 5 – 6 minut  | 
| 
 Bažantí prsa  | 
 3 – 4 minuty  | 
| 
 Mladé kuře na jehle (ploché)  | 
 15 minut  | 
| 
 Křepelka na jehle (plochá)  | 
 12 minut  | 
