- 1 kapr 2,5 kg, vykuchat, očistit, rozdělit na porce, osolit, opepřit
 - máslo na smažení
 - pepř
 - sůl
 
1. Na dno pekáče vložit alobal, potřít změklým máslem, posypat solí a pepřem.
2. Vložit porce kapra.
3. Pekáč s rybou vložit do trouby rozehřáté na 180°C , péct 20 minut.
Salát
- 2 svazky rukoly
 - 4 rajčata, odstranit bílou dužina a jádra, drobně nakrájet
 
Všechno promíchat.
Zálivka
- 6 lžic olivového oleje
 - šťáva z jednoho citrónu
 - ¼ lžičky cukru
 - bílý pepř
 - sůl
 
Našlehat olivový olej s citrónovou šťávou, ochutit pepřem a solí.
Zelená směs
- 3 hrsti zelené petržele
 - 1 hrst bazalky
 - 1 hrst máty
 - 2 lžíce kapary
 - 6 lžic olivového oleje
 - bílý pepř
 - sůl
 
Rozmixovat.
Prezentace: do hlubokého talíře vložit rukolu s rajčaty, přelít zálivkou, přeložit 3 stonky chřestu, na chřest položit porci kapra, na maso položit lžíci zelené směsi. 
Příloha: na másle osmažené bílé pečivo.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.
