- filátka z ryby
 - máslo
 - bílý pepř
 - citrónová šťáva
 - pepř
 - sůl
 
1. Filátka osolit, opepřit, pokapat citrónovou šťávou, nechat hodinu ležet.
2. Osmažit na pánvi, 5 minut na každé straně. 
Omáčka
- 1 hrnek smetany ke šlehání
 - ½ hrnku bílého vína
 - šťáva z ½ citrónu (nebo víc)
 - ½ hrnku šalotky, drobně nakrájet
 - celý pepř
 - 6 dkg másla, nakrájet na kousky
 - bílý pepř
 - sůl
 
1. Do kastrolu dát víno, přidat cibuli, celý pepř, přivést k varu, zredukovat na ¼.
2. Přidat vývar, celý pepř, zredukovat na ½. 
3. Přidat šlehačku, přivést k varu, zmírnit oheň, dobře promíchat.
4. Přidávat máslo, každý kousek vmíchávat zvlášť. 
5. Přidat citrón, bílý pepř, sůl.
Příloha: vařené brambory.
