- filet z candáta
 - máslo
 - bílé víno
 
na zeleninu julienne:
- 1 mrkev
 - 1/8 celere
 - 1 petržel
 - 1 lžíce octa
 - 1 lžička cukru
 - 5 zrnek celého pepře
 - 1 bobkový list
 - 3 zrnka nového koření
 - olivový olej
 - mletý bílý pepř
 - sůl
 
na omáčku s koprem:
- 2 lžíce majonézy
 - 1 lžička kopru
 - 1 dcl bílé víno
 - 800x600 Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} ½ lžičky cukru
 - bílý pepř
 - sůl
 
Všechno promíchat.
1. Připravit zeleninu julienne: nudličky kořenové zeleniny povařit do poloměkka ve vodě s trochou soli, cukru, octa, koprem, 
    celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem.
2. Slít vodu, zeleninu dochutit octem, olejem, cukrem, solí a pepřem do sladko-kysela, promíchat, dát do lednice.
3. Rybu nakrájet na menší porce. Z obou stran je osolit, opepřit, polít vínem, nechat krátce marinovat.
4. Rybu osmažit na másle.
Prezentace: porce osmažené ryby přelít omáčkou, přidat zeleninu juliene, listy salátu. 
Příloha: osmažené bílé pečivo.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



