- 0,75 kg filetů z bílé ryby
 - krevety
 - velká cibule, drobně nakrájet
 - 4 lžíce másla
 - 4 dcl rybího vývaru
 - 2 dcl vína rosé
 - 1 kelímek smetany na šlehání
 - 2 lžíce hladké mouky
 - provensálské koření
 - 1 chilli paprička
 - bílý pepř
 - sůl
 
1 lžíce mandlí, spařit, oloupat
1 lžíce mandlových lupínků
dílky mandarinek z kompotu 
1. Filety opepřit, osolit, obalit v mouce.
2. Na hlubší pánvi rozpustit 2 lžíce másla, přidat rybu, osmažit, 3 minuty z každé strany.
3. Na pánev přidat 1 lžíci másla, cibuli, osmažit, přidat krevety, krátce osmažit.
4. Přidat víno, provensálské koření, papričku, zredukovat na ½, vyjmout krevety.
5. Přidat vývar, zredukovat na ½, přidat smetanu, mandle, provařit.
6. Přidat ryby, krevety, prohřát.  
Příloha: rýže, bílé pečivo.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.
