- Dobré rybí filé (treska, mořská štika, losos) opepřit, posolit, přidat zázvor.
 - pepř
 - sůl
 
1. Filé položit na nasáklý rýžový papír a zabalit.
Omáčka
- 1 lžička sezamového oleje
 - 3 rajčata bez slupky
 - čerstvý zázvor, drobně nakrájet
 - 2 lžíce omáčky z černých fazolí
 - chilli (červený olej, harisa)
 - 2 stroužky česneku, rozdrtit
 - 1 hrnek vývaru z kuřete
 - 2 lžičky másla
 - petržel
 - pepř
 - sůl
 
1. Všechno smíchat a provařit, před dokončením vmíchat máslo, ochutit pepřem, solí.
2. Filé osmažit na rozpáleném oleji s 1 lžičkou sezamového oleje.
Prezentace: omáčku nalít na talíř a na ni položit osmažené zabalené filé.
Víno: Zweigeltrebe, růžové, pozdní sběr.
