- 40 dkg kapra bez kůže a bez kostí, drobně nakrájet
 - 8 dkg másla
 - 2 žloutky
 - 35 dkg brambor, uvařit, prolisovat
 - 3 dkg strouhanky do karbanátků + další na obalení
 - hladká mouka na obalování karbanátků
 - ¼ lžičky muškátový oříšku
 - zelená petržel, drobně nakrájet
 - 1 vejce a 2 bílky, ušlehat
 - sádlo na smažení
 - pepř
 - sůl
 
1. Máslo v misce našlehat, přidat žloutky, strouhanku, brambory, kapří maso, sůl, pepř, ostatní koření, promíchat.
2. Na vále připravit karbanátky, obalit v hladké mouce, ve vajíčku se žloutky a strouhance. 
3. Na pánvi rozpustit sádlo, osmažit karbanátky.
Příloha: bramborová kaše, vařené brambory.
Víno: Veltlínské červené rané.
