- 1 kapr bez kůže
 - rybí vývar
 - 60 g anglické slaniny, polovinu nakrájet na malé kostičky, polovinu na tenké plátky
 - 60 g másla
 - 1 lžíce sádla
 - 1 mrkev, drobně nakrájet
 - 1 petržel, drobně nakrájet
 - 1 celer, drobně nakrájet
 - 5 zrnek pepře
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 3 koření
 - 2 stroužky česneku
 - 2 lžičky kmínu
 - 1 lžíce citrónové šťávy
 - 1 lžíce hladké mouky
 - ½ lžičky kukuřičného škrobu Gustin
 - 2 lžíce sekané petrželové natě a pažitky
 - bílý pepř
 - sůl
 
Kapra osolit, opepřit, posypat kmínem a hladkou moukou.
Na pánvi rozpustit sádlo, přidat kořenovou zeleninu, smažit 3 minuty, míchat, přidat cibuli, nechat zesklovatět, míchat, směs přendat do pekáče.
Do pekáče vložit kapra, přidat vývar, česnek, citrónovou šťávu. 
Pekáč přiklopit, dát do trouby rozehřáté na 180°C, dusit na každé straně 20 minut.
Vyndat maso, šťávu přecedit, zahustit škrobem a krátce provařit.
Příloha: bramborová kaše.
Víno: Veltlínské červené rané.
