- 4 porce kapra, osolit, poprášit moukou
 - 6 dkg hladké mouky
 - 1 lžíce sardelové pasty
 - 1 cibule
 - 10 zrnek pepře
 - 2 hřebíčky
 - 1 bobkový list
 - citrónová kůra, nastrouhat
 - 1 dcl rybího vývaru
 - ¼ l kyselé smetany
 - máslo
 - pepř
 - sůl
 
1. V kastrolu rozehřát máslo, zpěnit cibuli, přidat koření, citrónovou kůru, sardelovou pastu, promíchat.
2. Přidat osoleného a opepřeného kapra, dusit 15 minut, podlévat vývarem. 
3. Kapra vyjmout, do vývaru vmíchat smetanu, scedit.
Prezentace: kapra vložit na mísu, přelít scezenou omáčkou.
Víno: Sylvánské zelené, pozdní sběr.
