- 450g tuňáka
 - 8 nových brambor, uvařit a nakrájet na kostičky
 - 4 rajčata bez slupky, nakrájet
 - 115g fazolí z konzervy
 - 4 srdíčka salátu, nakrájet na proužky
 - listy salátu
 - 1 červené cibule, nakrájet na jemné plátky
 - 4 vejce, uvařit natvrdo, nakrájet
 - 6 sardelí, nakrájet na proužky
 - 16 černých oliv, rozpůlit
 - čerstvá bazalka
 
Dresink
- 7 lžic olivového oleje
 - 3 lžíce octa (raději 1 lžíce octa a 2 lžíce citrónové šťávy)
 - 2 lžíce petržele, drobně nakrájet
 - 2 lžíce pažitky, drobně nakrájet
 - 2 stroužky česneku, rozdrtit
 - 1 lžička soli
 - 1 lžička černého pepře
 
1. Připravit dresink. 
2. Dát tuňáka do mísy, zalít ½ dresinku a dát na 2 hodiny do ledničky a občas promíchat. 
3. Opéct rybu, nakrájet a dát do mísy, přidat cibuli, rajčata, brambory, fazole, salátová srdíčka a sardele, lehce promíchat.  
4. Na mísu dát listy salátu a na ně promíchanou směs, přelít zbytkem dresinku, přidat nakrájená vejce a posypat bazalkou.
