80 dkg jater
4 dcl hovězí vývar na podlévání
1 dcl mléka
1 lžíce másla, rozpustit
přepuštěného másla na smažení (nebo použít na smažení sádlo)
½ lžíce másla
strouhanka na obalení
½ lžičky kmínu
pepř 
sůl
Játra na 1 hodinu naložit do mléka, odblanit, nakrájet na plátky.
Plátky jater máčet v teplém másle, obalit ve strouhance.
Na pánvi rozehřát přepuštěné máslo, obalené plátky osmažit.
Usmažené řízky opepřit, osolit, ihned podávat.
Příloha: bramborová kaše přelitá rozpuštěným máslem.
Víno: Svatovavřinecké.
Přepuštěné máslo
Máslo rozpustit v menším kastrole. 
Nechat vychladnout, pak vložit do ledničky ztuhnout.
Máslo na protilehlých krajích odsunout od kraje kastrolu, syrovátku odlít (dá se použít při zadělávání těsta).
Sebrané přepuštěné máslo použít na smažení, zbylé se dá uchovat v ledničce pro další použití.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.
Víno: Rulandské bílé, pozdní sběr.
 
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



