- 200 g jater
 - 3 cibule, drobně nakrájet
 - 2 lžíce sádla
 - 1 lžička cukru
 - 3 dcl červeného vína
 - 1 lžíce višňové marmelády
 - 4 plátky anglické slaniny
 - 200 g jater
 - ¼ lžičky šalvěje
 - pepř
 - sůl
 
Pro podávání
- hlávkový salát
 - dílky pomeranče
 - kysaná smetana
 
1. Na pánvi zkaramelizovat cukr.
2. Přidat 1 lžíci sádla, cibuli, osmažit. 
3. Přidat víno, zredukovat na ½.  
4. Přidat marmeládu, rozpustit, opepřit, osolit.
5. Na jiné pánvi rozehřát 1 lžíci sádla, přidat slaninu, osmažit, vyndat, dát okapat.
6. Na pánev po slanině přidat šalvěj, játra, osmažit, vyndat na talíře, osolit.
Prezentace: na játra dát slaninu, přelít smetanou, obložit salátem a dílky pomeranče.
Víno: Rulandské modré.
