- půlka srdce, nakrájet na silné plátky
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 4 stroužky česneku, drobně nakrájet
 - 2 dcl bílého vína
 - hovězí vývar
 - 1 lžíce drobně krájené zelené petržele
 - pepř
 - sůl
 
1. Nakrájené srdce osolit a obalit v mouce.
2. Osmažit cibuli, přidat česnek, když zavoní, přidat maso, osmažit.
3. Přidat víno, zredukovat na 1/3.
4. Přidat vývar, aby maso bylo z ½ ponořené, zakryté dusit cca 15 minut, podlévat podle potřeby.
5. Odkrýt poklici, přidat petržel, šťávu nechat zredukovat na požadovanou hustotu.
Příloha: osmažené bílé pečivo.
Víno: Tramín.
