2 kg vepřového ramínka bez kosti
8 stroužků česneku, podélně rozpůlit
16 snítek rozmarýnu
2 lžíce másla
stolní olej na pečení
pepř
sůl
Maso opepřit, osolit, svinout do rolády, zajistit nití.
Do masa udělat špičkou nože 16 hlubokých zářezů.
Do každého zářezu zasunout polovinu česneku a snítku rozmarýnu.
Maso potřít olejem, opepřit, osolit, vložit do pekáče a dát do trouby rozehřáté na 220°C.
Péct 15 minut, pak teplotu snížit na 180°C a péct 2 hodiny 45 minut.
Upečené maso vyndat na teplý talíř, přikrýt alobalem, nechat ležet 15 minut.
Příloha: pečené rozmarýnové brambory.
Víno: Ryzlink vlašský.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál










