- 1 králík, naporcovat na menší díly, osolit, opepřit
 - 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
 - ½ cibule, drobně nakrájet
 - 3 stroužky česneku, rozdrtit
 - ½ lžičky šalvěje
 - 1 lžička tymiánu, na brambory
 - 1 lžička rozmarýnu
 - 1 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce másla
 - 1 dcl bílého vína
 - 100 g černých oliv bez pecek, přepůlit
 - malé brambory, uvařit, oloupat, nechat vychladnout, nakrájet na kolečka
 - 4 zrnka celého pepře
 - ½ lžičky saturejky
 - pepř
 - sůl
 
1. Brambory osolit, posypat tymiánem, dát plech potřený olejem, posypat tymiánem, osmažit v troubě při 180°C cca 15 minut. 
2. V kastrolu rozpustit máslo, přidat olej, osmažit cibuli, přidat česnek, šalvěj, rozmarýn, saturejku, míchat.
3. Přidat maso, osolit, osmažit do růžova, podlít vínem, zredukovat. 
4. Přidat vývar, olivy, dusit v tlakovém hrnci v tlakovém hrnci cca 30 minut.
4. Když je králík měkký a šťáva zredukována požadovanou hustotu, vmíchat opečené brambory a ještě cca 2 minuty provařit. 
Příloha: bílé pečivo, vařená rýže.
Víno: Irsai-Oliver.
