- 1 mladý králík
 - 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
 - 1 lžíce másla
 - 1 lžíce olivového oleje
 - šťáva ze 2 citrónů
 - 4 stroužky česneku
 - 6 rajčat, oloupat, odstranit bílou dužinu, drobně nakrájet
 - 1 dcl bílého vína
 - 4 zrnka celého pepře
 - ½ lžičky rozmarýnu
 - ½ lžičky provensálského koření
 - 2 lžíce drobně krájené zelené petržele
 - pepř
 - sůl
 
1. Králíka naporcovat na menší díly, dát do kastrolu, polít citrónovou šťávou, nechat 4 hodiny ležet.
2. Přidat máslo, olej, maso osolit a zprudka osmažit, přidat česnek, míchat.
3. Podlít vínem, zredukovat.
4. Přidat rajčata, celý pepř, rozmarýn, provensálské koření, zelený pepř. Dusit v tlakovém hrnci cca 40 minut.
5. Ochutit pepřem, solí.
Podávat: s bílým chlebem a hlávkovým salátem.
Víno: Tramín.
