- 1 králík, rozdělit na logické díly
 - pepř
 - sůl
 
Marináda
- 2 dcl bílého vína
 - 2 lžíce bylinkového octa
 - ½ lžičky muškátového květu
 - ½ lžičky mletého hřebíčku
 - ½ lžíce koriandru
 - 1 lžička sušeného kopru
 - ¼ l kefíru
 
Na omáčku a přílohy
- 750 g růžičkové kapusty
 - 2 cibule, drobně nakrájet
 - 3 lžíce přepuštěného másla
 - 1 lžička sušeného tymiánu
 - 0,5 l vývaru z hlavy, krku, dolních částí běhů, kořenové zeleniny, cibule
 - 2 jablka, oloupat, odstranit jádřince, nakrájet na čtvrtky
 - ½ sklenice brusinek
 - pepř
 - sůl
 
Marináda
Do vína přidat ocet, koření, svařit, nechat vychladnout, vmíchat kefír.
1. Maso dát do přiměřeného kastrolu, zalít marinádou, nechat 24 hodin marinovat, maso několikrát obrátit.
2. Kapustu uvařit v osolené vodě po dobu asi 5 minut a nechat okapat.
4. V tlakovém hrnci rozpustit máslo, přidat osolené a opeřené maso, cibuli, pepř, tymián, osmažit, zalít vývarem, dusit cca
   30 minut.
5. Po 25 minutách přidat k masu jablka a kapustu.
Příloha: kynuté knedlíky, brusinky.
Víno: Tramín.
