- 1 králík, rozdělit na logické díly
 - ½ l drůbežího vývaru
 - 1 cibule, drobně nakrájet
 - 100 g vepřového bůčku, nakrájet na proužky
 - 300 g žampionů, oloupat, nakrájet na plátky
 - 2 lžíce másla
 - 2 lžíce hladké mouky
 - 4 zrnka celého pepře
 - 1 bobkový list
 - ½ lžičky saturejky
 - pepř
 - sůl
 
Marináda
- 3 dcl červeného vína
 - 4 lžíce červeného vinného octa
 - ½ lžíce cukru
 - 5 zrnek celého pepře, rozmačkat
 - 1 bobkový list
 - ½ lžičky estragonu
 - bílý pepř
 - sůl
 
1. Maso dát do kastrolu, přelít marinádou, nechat v lednici minimálně 24 hodin marinovat.
2. V kastrolu rozpustit ½ lžíce másla, přidat bůček, osmažit, přidat cibuli, osmažit, přidat žampióny, osmažit, míchat.
3. Marinádu po masu přecedit, vývar, bobková list, celý pepř, saturejku, sůl, provařit.
4. Maso vyjmout z marinády, osolit, opepřit, vložit do tlakového hrnce, přidat provařený vývar dusit 30 minut.
5. Maso vyndat na talíř, šťávu zredukovat na požadovanou hustotu, scedit, vmíchat osmažený bůček, žampióny.
Příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, bramborové knedlíky, kynuté knedlíky.
Víno: Rulandské šedé, pozdní sběr.
Autor portálu
je vyučený kuchař. V období svého dlouholetého pobytu v zahraničí studoval přípravu arabských a čínských jídel u tamních mistrů. Po návratu se detailně obeznámil s produkcí moravských vín, přičemž bílá vína moravských pěstitelů považuje za absolutní světovou špičku. Má názor, že vaření je tvůrčí činnost, kde je však nutné dodržovat určitá, byť jednoduchá, pravidla. Portál



 



